Biler

Selger brukte biler i australia

I denne artikkelen vil du lære hvordan du selger bruktbiler online i Australia, som inkluderer nødvendig dokumentasjon som kreves for å fullføre salget.

For å gjøre en vellykket online bil salg i Australia, er det nyttig å ha et sertifikat av roadworthiness eller et sikkerhetssertifikat som er knyttet til bilen før du fullfører transaksjonen. Dette vil ikke bare forbedre muligheten for at salget og oppnå en mer attraktiv pris for bilen, men vil også tjene som sjelefred til kjøperen.

Det er visse stater hvor få sertifisering før salget er obligatorisk. Disse inkluderer Victoria, Queensland og Australian Capital Territory

Sikkerhet sertifikater kan kjøpes - for et gebyr - fra en rekke offentlig godkjent inspeksjon stasjoner. En rekke statlige nettsteder gir en liste over autoriserte inspeksjon stasjoner der du kan benytte deg av nødvendig dokumentasjon. Transport sidene av følgende nettsteder tilbyr en liste over slike inspeksjon stasjoner:

Australian Capital Territory

Ny Sør Wales

Nordlige territorium

Queensland

Sør-Australia

Tasmania

Victoria

Vest-Australia

Videre viser webområdet gule sider også lokale kjøretøy inspeksjon stasjoner.

Gjeldende lisensiering papirene skal være tilgjengelig for alle potensielle online kjøperen å vise. Likevel er det ingen forpliktelse for en garanti når selger, eller når innenfor alle privat kapasitet for saks skyld, selv om noen store feil som bilen har skulle gjøres kjent for den potensielle kjøperen.

Det bør også bemerkes at hvis en brukt bil som skal selges ikke faktisk i full besittelse rettighetene til selger, er det ulovlig å utføre transaksjonen. For eksempel hvis kjøretøyet er stjålet, eller det er fortsatt i avtalen av lån securement, kan så det ikke selges online eller på annen måte.

Potensielle selger bør også prøve å få en bil sikkerhet av rapport for å øke muligheten for å gjøre salg. Denne rapporten skal være up-to-date - ideelt sett ikke er eldre enn en måned. Videre skal detaljene sikkerhets sjekkrapporten, og også på sertifikatet for registrering samsvare med selve bilen.

Ved å gjøre salg

Når bilen salg har lykkes blitt utført, er det et krav av loven som staten eller territorium department of transport (eller tilsvarende) bli gjort oppmerksom på en slik transaksjon og endringen i eierskap av kjøretøyet.

Vanligvis kan dette gjennomføres ved å fylle ut papirene på baksiden av bilens registreringsskjemaet. Selger og kjøper må signere skjemaet.

Mest australske stater har kjøperen ansvar for å varsle motor registret om endring i bilen eierskap.

For ytterligere informasjon om en stat-til-stat-basis, vennligst besøk enten australske regjeringen transport registrering og lisenser sider, eller din egen statenes nettsted som angitt nedenfor:

Australian Capital Territory

Ny Sør Wales

Nordlige territorium

Queensland

Sør-Australia

Tasmania

Victoria

Vest-Australia