Biler

Fra sport til opera - coupe modeller markedsført av produsenter

Selv om begrepet coupe er vanligvis forbundet med biler, funnet det opprinnelig sin vei inn i den engelske lexicon som ord å beskrive vogner som inneholdt ingen bakovervendt seter. Setene var effektivt kutte ut, eller decouper som franskmenn ville si, derav begrepet coupe. Bil puristene er denne bestemt karosseri kilden til debatt; Det er ingen strenge kriterier, enn behovet for to-dører, en lukket kropp og tak.

På grunn av manglende fast kriterier, har mange bilprodusenter årene brukt kreative lisenser for å utvikle en rekke varianter på standard coupe-modellen. Noen har tatt av, igjen en konstant tilstedeværelse i bilen utstillingslokaler over hele verden, andre har mutert, og i noen tilfeller vært rechristened for å kaste noen bånd til sin opprinnelige modell, mens andre har gått ut av eksistens.

Det er en god sjanse du ikke har hørt eller vet mye om disse modellene - noen av dem er ganske obskure. Derfor vil den enkle guiden vi har produsert under sannsynligvis gi kunnskap litt av et løft:

Forretninger: En ganske grei stil å starte med. Coupe forretningsmodeller var designet spesielt med reiser selgere i tankene. De ville alltid tradisjonelt reise med alle lager de var ansvarlig for å selge for bedrift - ingen av disse Bestill nå, får senere systemene vi har i dag. Så, de ville alltid krever en betydelig mengde ekstra plass. For å tilfredsstille deres behov, utformet bilprodusenter en coupe med ingen baksetet hele - ikke engang en som kunne fjernes - dermed forlate dem med masse dedikert plass til praktisk oppbevaring sine varer.

Opera: Til tross for din første forutsetninger, opera coupe ikke utstyrt med en sanger jamret seg gjennom en italiensk barokk opera - så stor som det ville ha vært. I stedet skrøt opera modeller høyere tak i deres passasjer avdelinger. Dette høyere kupé servert hensikten slik at herrene fortsette å bære sine hatter til opera. Det var ikke noen modell som reflektert opprinnelige hengt coupe vogner ganske så mye som dette ettall.

Club: En club coupe er noe som ikke er nevnt enormt i moderne tid. Noen entusiaster kan snakke om dem slik; men de fleste kjenner dem som todørs sedan. Stilistisk avviker de ikke dramatisk når sammenlignet med en standard coupe - den eneste virkelige forskjellen er at de har et større baksetet.

Sport: Alle elsker sportsbiler - det er noe utrolig eksotisk om dem, og de er vanligvis ulastelig designet. Sportsmodellene vanligvis har et tak som bakkene gradvis nedover i stil med fastback. Måten som de er designet gjør sport coupe modeller en utrolig aerodynamisk alternativ. Moderne idrett kupeer eksempler på BMW 6-serie modeller og franske produsenten, Peugeot RCZ.

Blant andre coupe er vilkårene du kan snuble over quad og combi fire-dørs - alle har en anstendig popularitet blant moderne bilistene.