Biler

Hvordan kan du erstatte en motor control modul

Alle biler gjør bruk av bensininnsprøytning har motor control-moduler eller programmerbar kontroll moduler. Motoren kontroll modul (EFM) gjør bruk av innspill fra ulike sensorer for å formidle informasjon til andre sensorer samt komponenter. ECM vanligvis lukker en bakken krets slik at en komponent, som en drivstoff injektoren, kan aktiveres. ECM også beregner temperaturen på motoren ved hjelp av kjølevæske temperatursensor for å justere timing som kreves. Den beregner også plasseringen av gassen ved hjelp av gass stillingsføleren beregner barometertrykk av luften utenfor slik at justeringer vil bli gjort.

Hvis du vil erstatte en ECM, bakken batterikabelen bør være løsnet med en skiftenøkkel og kabelen bør settes til side, sørge for at det ikke touch noen metal. Statisk elektrisitet i kroppen bør slippes av jording deg selv mot en metallgjenstand. Dette solide må tas på alvor fordi den minste bit av statisk elektrisitet fra kroppen din er skadelig for modulen.

Du skal få tilgang til bilens ECM beliggenheten er avhengig av år, modell og foreta av kjøretøyet. Det kan være plassert under passasjer gulvbordet, bak passasjer kick sidepanelet, under en av setene eller i motorrommet. Manualen til bilen vil være en stor kilde til hjelp i denne forbindelse, og det bør konsulteres riktig.

Videre skal modulen trekkes ut av bilen. Fleste av dem er installert i en brakett som krever bare unbolting skruene som holder med høyre kontakten eller fastnøkkel. Modulen skal deretter trekkes ut langt nok slik at pluggene på ryggen kan fjernes. Pluggene skal fjernes, og det er viktig å merke seg at noen plugger er holdt i av plast tangs mens andre har en bolt i midten av dem, i tillegg til plast tangs.

Forsiden av ECM bør fjernes hvis du bare vil erstatte PROM. PROM burde være tatt ut med hånden og erstattet med en ny. Du bør sørge for at alle pinnene er stilt opp slik at de ikke vil bøye og deretter bør du erstatte forsiden. Ledninger sele pluggene bør kobles til baksiden av ECM sørge for at utstikkerne ikke er bestemt. Pluggene skal festes plassere mens bolter installeres. Du skal deretter installere modulen i sin braketten og erstatte teppet samt trim molding.