Biler

Sommer reise? Kontroller at bilen er godt vedlikeholdt

Sommeren er tiden for reiser. Tusenvis av amerikanere gå til nasjonalparker, besøke slektninger i andre stater og ser etter måter å fordrive tiden samtidig ha en god tid med familie og venner. Gode minner er vanligvis laget i denne perioden.

Hvis du vil fylle din tid og minner med awesome opplevelser, så du absolutt trenger å sikre at bilen kjører jevnt og godt vedlikeholdt. Hvis du ikke gjør det før avreise, kan du ende opp med en knust bil i midten av ingensteds hundrevis av miles hjemmefra. Bedre være safe than sorry. Sjekk bilen din følgende elementer. Usikker på hvordan du gjør følgende tips? Bedre ta bilen til en mekaniker.

Luftfilteret. Ideelt sett bør luftfiltre erstattes to ganger i året. Hvis du ikke har gjort det i lang tid, kan du gjøre det nå. Det tar bare ca 10 minutter.

Dekk. Er din dekk oppblåst riktig? Har punkteringer? Hvor mange kilometer er igjen i sin levetid? Sjekk merkevare av dekkene og gjennomsnittlig levetid eller antall kilometer. Kontroller at du setter riktig dekktrykket. Siden det er sommer, kan veiene, spesielt asfalt og betong, være veldig varmt.

Har du et reservehjul? Du bedre! Hvis du har en blåst dekk på motorveien, vil dette virkelig komme hendig!

Grunnleggende verktøy. Hvordan grunnleggende bil verktøy? Sikre at du pakke i en god jack, din tvers fastnøkkel og andre skiftenøkler (spiller ingen rolle om det er åpen eller lukket fastnøkkel, så lenge det gjør jobben), pluss tidlig advarsel enheten. Inkluder en skrutrekker, vise grep og andre verktøy du trenger.

Endre olje og andre væsker. Kontroller spesifikasjonene for bilen. De fleste biler må du endre motorolje hver 5000 kilometer. Andre væsker som girolje, clutchen og bremsen væsker kan endres hver 10.000 km. Dette er veldig viktig fordi de sikre smidig drift av kjøretøyet.

Vindusviskere. Etter vinteren, bør du også se på din vindusviskere. Erstatte dem etter behov. Hvis du endrer dem nå i begynnelsen av sommeren, kan du bruke den til vinteren. Det kunne regn, eller det er kanskje ikke, avhengig av din posisjon og klimaet i ditt område. Men bare i tilfelle det regner, en god vindusvisker vil hjelpe deg reise komfortabelt.

Bremser. Sjekk bremsene! Og det inkluderer bremsevæske og bremseklossene. Spesielt hvis du kommer til fjellene. Det siste du vil skal skje er bilen skyve nedover på en skråning på grunn av glatte veibaner. Hvis du ikke endrer din bremseklosser, kan det forårsake skade på oppbremsing systemet.

Batteri. Batteriet er viktig starter og slår alle elektroniske komponenter i bilen. Om vinteren batteriet var hardt, så sjekk den ut for korrosjon og andre mulige skader. Ta en titt på batter terminalene og kablene for å sikre problemfri drift

Frontlykter. Oh ja, sommeren er varm og himmelen er vanligvis klare. Men hvis du planlegger å kjøre i kveld, kontroller at du har tilstrekkelig frontlykter. Hvis du reiser til fjells, reduseres tåken synlighet, så du bør ha de riktige halogenpærer for slike forhold.

Klimaanlegg. Sommeren betyr varmen kan noen ganger være uutholdelig. Så sørg for at A/C systemet er i tiptop form. Bilen kan bokstavelig talt cook du med varmen uten en god klimaanlegg.

Belter & slanger. Se etter sprekker og hull løse tilkoblinger. Disse slangene vil holde væske sirkulerende og vil hjelpe motoren kjøres som det skal. Belter bør ikke være for myk eller for tørr. Erstatte disse etter behov.

Kjølevæske og Radiator. Ikke noen gang Reis med en ødelagt radiator. Kontroller vannivået er riktig, ellers din motoren overopphetet og i alvorlige tilfeller, motoren kan ta fyr og eksplodere. Bye-Bye ferie. Bye-Bye bil. Kjølveske er også viktig. Erstatt frostvæske og sikre riktig kjølevæskenivået.

Det høres kjedelig rett? Det bør være. Når det gjelder sikkerhet, bør du ta sjanser. Når du reiser eller bare fortsette med en biltur, nyte. Og alltid holde trygt!