Biler

Å miste nøklene: ikke gjør det!

Noen av oss husker en lang fjern fortid, når nøklene var små biter av oddly-formet metall. Selvfølgelig, huske vi også at låser var omtrent like sikre som en våt paper bag, men at "problem" var motvirkes av det faktum at hvis du mister dine nøkler, får erstatninger var aldri et stort problem og måtte endre låser var arbeidet til minutter. Upraktisk, for sikker, men mister dine nøkler aldri virkelig utgjorde en katastrofe.

Bilnøklene, dessverre var ikke så ulik. Det pleide å være relativt enkelt å komme i enhver bil uten tastene, og tastene selv var svært skjøre. Vanligvis det uunngåelige skjedde før eller senere, og av hensyn til kostnadene, fleste bare erstattet en ødelagt lås eller nøkkel. Spør noen eldre bilforhandler om dette, og du vil bli gasset med historier om biler med forskjellige taster for hver dør, en annen for oppstarts- og en tredje for tenningen. Like, vil du bli straffet med historier om stående i pøsende regnvær går gjennom en haug av tastene for å finne den rette åpne uansett noen prøvde å komme inn!

Selvfølgelig, er ting litt annerledes disse dager. Det forståelig trenger for bedre sikkerhet har resultert i en mengde låser med stadig økende kompleksitet. Enkel gamle nøkkelen har blitt overskredet av høy-strekk styrke elementer, kuttet med forbløffende nøyaktighet, og ofte i 3D-format. En veldig bra forhånd, som er inntil du mister dem. Så er veien for alle ting moderne, er du trolig vil møte utsiktene til en Låsesmed besøk, utskifting av alle låser og nøkler og slags lovforslag som er garantert å ta pusten fra deg.

For biler er situasjonen enda verre. Sentrallås var et positivt skritt. Faktisk alle fremdriften kan beskrives som positiv, men økt kompleksitet bringer med seg sine egne problemer. De fleste biler har i dag ikke bare en enkel sentrallås, men en radiofrekvens-fjernkontroll som er koblet til ulike sikkerhetssystemer og andre funksjoner. En absolutt godsend når du står i pøsende regnvær med shopping, etc. Men en ekte mareritt hvis du mister dine nøkler eller bryte dem.

Den første og mest grunnleggende, råd er å sørge for at du har nok like nøkler, og innlegge fornuftig steder, så du kan aldri miste eller bryte dem alle. La et sett med en betrodd venn eller slektning. Også skjule et sett et sted utenfor (men dette ikke anbefales for åpenbare grunner). Uansett hva du gjør, aldri å være i en posisjon hvor du kan miste bare tastene du har. Problemet her er at vi alle bærer bevis på identitet rundt med oss disse dager. Hvis vesken er stjålet eller du mister noen finne det vil trolig ikke bare har nøklene, men også din adresse. I de tilfeller er din vennlig Låsesmed din Frelser. De kan ofte endre eksisterende låser og tilbyr nye nøkler, sparer du minst kostnaden for fullstendig utskifting.

Med biler er situasjonen lik. Låser og elektroniske kodene kan endres. Hvis du bare mister eller bryte bilnøklene, deretter er hjelp fortsatt tilgjengelig. Så lenge du er sikker på at ingen andre får dem, så er det nå mulig for spesialister for å gi en 'kutt koden' service, noe som betyr at så lenge du har bilens chassis nummeret og kan gi egnet bevis av eierskap, kan nye nøkler og elektronisk fjernkontroller angis for deg.

Mostly, er nyhetene positivt. Men er de gamle måtene vanligvis de beste måtene. I dette tilfellet er det egentlig veldig enkelt. Ikke miste eller ødelegge bilnøklene i første omgang. Og som du gjør, ber om at du har vært smart nok å ha noen ekstra de hendig!