Biler

Grunnleggende ved å bo trygt på veien

Vi bruker så mye tid på veiene disse dager og så trygg kjøring er helt avgjørende. Vanlig kjøring ferdigheter refresher kurs burde egentlig være et krav for alle drivere!

Noen av de mer grunnleggende sikkerhet bekymringene omtales nedenfor kan hjelpe deg trygg på veien.

Avta når forholdene er dårlig

I alle årstider er der timene når forholdene gjør veier mye farligere. Mest åpenbare er kraftig regn. Men du må også, avhengig av klima din, være skeptisk til solen strike (da på dagen når solen er stigende eller innstilling og treff på frontruten på en slik måte at det effektivt blinds du), snø, black ice (slags is som du ikke kan faktisk se fordi det ser ut akkurat som vanlig veibanen), hagl, samt avfall fra uværet. Og noe ikke alle er klar over er at en vei er på sitt mest glatt når det regner først etter en lang tørr spell. Selv den beste driveren kan lett komme unstuck når konfrontert med disse typer farer så sakker virkelig er den beste måten å gå.

Holde bilen en riktig vei verdig tilstand

De åpenbare poengene høynet her er å sikre dekkene har nok slitebanen på dem, at på frontruten er ren, at du bilens lys er alt i orden. Men det er noen mindre åpenbare seg like sikre du har en førstehjelp kit om bord, sammen med ting som en fakkel, Slepetau, og enda noen unntakstilstand mat eller vann og et teppe når du er på en lang biltur der du kan ende opp som langt hjemmefra med sjansen til å være strandet i tid.

Abonner for veikanten nødhjelp

Du trenger ikke det, men sjansene er du vil på et tidspunkt. Og relativt liten beløpet du må betale for å abonnere på denne typen tjeneste vil så plutselig ut som det var verdt hvert øre!

Hold deg i optimal stand til stasjon

Dette betyr at åpenbart du bør holde godt fra narkotika og alkohol når du kjører. Men også sørge for at ikke du er altfor trøtt. Tretthet er en virkelige morderen som det kan krype opp på deg og konsekvensene kan være ødeleggende. Mange av oss ville ikke drømme om kjøring fylla og ennå vi ville kjøre mens for trøtt, selv om effekten av tretthet kan lik de av alkohol!

Kjøre trygt alle!