Biler

Gå bare få en olje endring, er det ikke så vanskelig

Hvorfor er de mest grunnleggende tingene så vanskelig for så mange mennesker? Det tar ikke at mye arbeid å huske hva dag å ta ut søpla, et sted på tiden som du fortelle folk du vil være der, eller skal ta vare på tingene som du eier og bryr seg om. Min venn Mike er en flott fyr. Han er en familie mann, gjør godt i jobben sin, og eier et vakkert hus. Likevel liksom synes livet å alltid være i uorden.

Du vet fyrene som Mike. De slitasje designer dresser, men aldri ta tid å få dem dry-cleaned. Hans hjem er mer av en eiendom enn et hus men plenen er aldri. Kanskje de mest skjerpende hans feil er måte, eller mangel på veien, han tar vare på bilen hans.

Mike kjører enkelt fineste bilen jeg har vært i. Det er nytt, er det fort, det er dyrt, og tonnevis av moro. Min far fortalte alltid meg at hvis du utfører rutinemessig vedlikehold en anstendig bil det kjøres alltid. Hastigheten Mike tar seg av små ting, vil han trenger en ny bil i noen år.

Vi kjørte rundt et par uker siden og gikk forbi en olje endre sted. Jeg mumlet noe om å få en olje endring for min bil og spurte hvor han gikk da hans kjøretøy var behov for service. Mike nevnt et par lokale steder og samtalen flyttet til et annet emne.

Noen dager senere Mike plukket meg opp for å gå til driving range. Jeg bemerket klistremerket på bilen hans og sa han ikke hadde hatt en olje endring i mer enn et år. Kjørelengde var enda mer latterlig. Han hadde gått nær 11 000 miles uten rutinemessig vedlikehold. Jeg spurte ham hvorfor. Han trakk og sa at han hadde hatt tid men ville få det i de neste dagene.

I går kveld min kone og jeg gikk over til Mike's for middag og drikke. Vi hadde et fantastisk måltid, nøt stor samtale og på ca 9:30 pm besluttet det var tid til hodet hjem. Mike gikk vi til døren da jeg så hans bil ut av øyekroken min. Jeg spurte hvor han fikk sin oljeskift. Overraskelse, han hadde ikke fått til den.

Mike er virkelig bra for meg. Han er en god venn, en klarert nabo og mye moro å være rundt. Jeg er fristet til å spørre ham om jeg kan låne bilen hans slik at jeg kan få ham et oljeskift. Det tar mindre enn en halv time og er avgjørende for den langsiktige stabiliteten av kjøretøyet. Kanskje er Mikes av verden hvordan bilforretninger bo i virksomheten.