Biler

Alle terrengkjøretøy (ATV): ekte konseptet bak dem.

All Terrain Vehicle (ATV) er kjent som quadkjerne sykkel, fire, tre-Wheeler eller Quad. Det er en bil som har styret for å kontrollere styringen, reiser på lavt trykk dekk og plass straddled av operatøren. Formålet med konstruere denne bilen er å behandle et bredt utvalg av terreng. I noen land er ATV en gategodkjente kjøretøy. Det er akseptert som en av de mest nyttige kjøretøyene. Disse spesielle terrengkjøretøy er forventet for bruk av en enkelt person. Noen bil selskaper har imidlertid også referert disse karakteristiske biler som tandem ATV. Ideen om planlegging og utforming av disse kjøretøyene er å gi enkel til driverne å nå forskjellige steder som ikke er lett tilgjengelig via andre transportmidler. Disse kjøretøyene kan brukes som en motorsykkel som rider har å sitte og kjøre det glatt. Forskjellen ligger i ekstra hjulet som gir stabilitet ved lavere hastigheter. Det er flere forskjellige modeller som er utstyrt med tre eller fire hjul. Noen spesielle modeller består av seks-hjul og brukes for spesialiserte programmer.

Det finnes to typer ATV som brukes til flere formål. Disse inkluderer:

Sitte skrevs ATV: Dette er en motorisert bil som er designet og konstruert til å reise på fire lavt trykk dekk med et sete som er utformet på en måte at operatøren kontrollerer det. Det er ingen passasjersetet i en bil og dermed, referert til som fire sykler.

Side-ved-side ATV: Dette er av liten nytte kjøretøy som fører og passasjer sitte sammen med hverandre i konvensjonelle seter. De fleste av siden biler kan bære to beboerne. Men er noen biler også utstyrt med en andre rad sitteplasser mens andre har benk-stil sitteplasser tilrettelegge opptil tre personer i én rad. De fleste av side-ved-side-biler har fire hjul. Videre er det seks-hjul, delvis og fullt sporede versjoner finnes også. I disse kjøretøyene er en Last seng på baksiden sitteområde. Side-ved-side ATV er også kjent som ulendt terreng nyttekjøretøyer (RTVs) eller nyttekjøretøyer (UTVs).

Begge ATV typene er utformet for å håndtere en omfattende rekke terreng som bratte skråninger, steinete overflaten, fjellområder og mange flere. Mange bruker dem ut av sikker parameterne som er spesielt laget for disse kjøretøyene. Slik situasjon resulterer i fatale kollisjoner. Følgende er grunnene til at noen ganger gjør ATV en farlig tur. Disse inkluderer:

Mangel på riktig trening og/eller erfaring

Feil/mangel på passende hode beskyttelse

Uforholdsmessig hastighet

Alder av operatøren

Bærer en passasjer på en sitte skrevs ATV

Ubalansert laster

Overbelastning

Tipping en grøft, bank, bump eller brunst

Tap av kontroll på en bratt skråning

Andre faktorer som ujevnt underlag eller veiforhold

Tauing ekstreme bagasjen mangler riktig brems utstyr

Dårlig vedlikehold som feil dekktrykk og defekte bremser

Disse kjøretøyene brukes for skogbruk, landbruk, off-road arbeider og landbasert industri. Anvendelsen av ATV vil holde på økende så snart disse biler blir trygt å bruke.