Biler

Nye auto-teknologier

Vi har ikke flygende biler ennå, men bilindustri er fortsatt hardt i arbeid revolusjonerer måten vi kjører. Moderne biler er fullstappet med elektronikk, og produsenter vil fortsette som trend i årene som kommer. Her er fire av de viktigste bil teknologiene som inn mainstream markeder innen utgangen av tiåret:

GPS-sporing

GPS-sporing er allerede tilgjengelig, men det er ennå ikke en standardfunksjon på de fleste bilmodeller. Det vil endre snart når foreldre begynner å bruke GPS-sporing for å holde øye med sine tenåringer. Bane vil også redusere bilalarmen fordi politiet vil kunne lett finne stjålne biler, og nye bane selv kommer med ekstern drepe brytere deaktivere et kjøretøy hvis eieren meddeler bilen stjålet.

Men vil automakers og GPS selskaper ha en vanskelig tid å overbevise skeptiske drivere at GPS data er trygge. Datakryptering og andre sikkerhetstiltak vil gå en lang vei mot å tilfredsstille personvern talsmenn.

Fjernkontroller

De fleste biler kommet allerede med nøkkelring-fjernkontroller som kan låse og låse opp dører, men de er begrenset av sin fysiske størrelse. Nye biler vil grøft fysiske fjernkontroller for smartphone programmer. Drivere vil kunne starte eller stoppe sine motorer fra hvor som helst i verden, viser sanntids stedsdata, og selv sette temperaturen.

Som GPS bane krever smartphone kontroller forbedret sikkerhetstiltak for å sikre at drivere forblir kontroll over sine kjøretøy til enhver tid. Produsenter vil bruke en kombinasjon av maskinvare sikkerhet og kryptering til å hindre at hackere får tilgang.

Alternative energikilder

Bilprodusenter går allerede fra konvensjonelle bensinmotorer. Drivstofføkonomi er en av de første tingene mange forbrukere ser på når shopping for en ny bil, og økende bekymringer om klimaendringer forårsaker mange drivere til å grøft bensin helt.

Hydrogen brenselcelle kjøretøy er fortsatt 10 år fra masseproduksjon. I mellomtiden vil produsenter rampen opp produksjonen hybridbiler som bruker bensinmotorer og elektriske motorer å vesentlig forbedre drivstoff effektivitet og dempe karbonutslipp. Elektriske biler er allerede klar til å gå inn mainstream når produsenter forbedre strøm- og livet.

Frontruten HUDs

Touchscreen-skjermer har eksistert i flere år, men tidlig forskning tyder på at de er like farlig som bruker smartphones på veien. Drivere må ta øynene av veien å se på deres skjermer, noe som øker sjansen at de vil føre til en ulykke.

Frontruten HUDs eller heads-up skjermer, prosjektinformasjon direkte på frontruten. Sjåførene kan holde øynene på veien, og HUDs kan også forbedre sikkerheten ved å vise drivere akkurat hvor veien er gjennom kraftig regn, tåke eller snø. Gjeldende HUDs fungerer ved å projisere et bildeoverlegg fra på dashbordet.

Selv om alle disse teknologiene er allerede tilgjengelig i en eller annen form, er de fortsatt for dyrt for de fleste drivere råd. For eksempel elektriske biler vanligvis koster dobbelt så mye som bensin modellene, men industri eksperter forventer prisene å falle over de neste årene. Som den tidligste PCer og smarttelefoner, disse auto teknologiene er fortsatt clunky, og de holde fast ved noen standarder. Men begynner produsenter å vedta fellestrekk like smartphone beslutningstakere lånt elementer fra Apples iPhone etter at det ble svært populære.