Biler

Kvinner i bilindustrien

Bilindustrien har lenge vært ansett som en mann i verden, men som flere og flere selskaper begynner å sette pris på de spesielle talentene kvinner kan føre til industrien, ideer endres. På det mest grunnleggende nivået trenger kvinner ikke lenger en mann å endre et flatt dekk eller kontrollere oljenivået for dem, noe som betyr at de er helt i stand til bli mekanikk eller arbeider med auto-produksjonslinjer. På høyeste nivå tar nå kvinner eldre posisjoner fra sine mannlige kolleger på boardroom nivå og engineering, forskning og utvikling.

Tre perfekte eksempler er Anna Spinelli, Grace Lieblein og Maria-Elisabeth Schaeffler. Anna Spinelli jobbet for BMW som "Senior Manager, kjører Dynamics innkjøp og kvalitet" Grace Lieblein er Vice President for Global kjøp for General Motors. Maria-Elisabeth Schaeffler matriark og leder av tysk Schaeffler gruppen, som ble grunnlagt i 1883 og er fortsatt en familie bedrift, markedsfører sine produkter under INA LuK, og FAG merkevarer.

Anna Spinelli startet med Fiat i 2001 flyttet til General Motors i 2007, BMW i 2010 og er nå Senior VP for vare innkjøp på Philips International. Grace Lieblein begynte sin karriere med General Motors da hun var 18, arbeider på fabrikken. Hun har gradvis arbeidet seg opp selskapet stigen er nå Visedirektør for global innkjøp. Maria-Elisabeth Schaeffler, tross 72 år, fortsatt opprettholder en meget aktiv rolle i Schaeffler - basert i hans, Tyskland - sammen med sønnen Georg og er en svært ivrig talsmann for å oppmuntre flere unge kvinner å nå toppen i bilindustrien.

Schaeffler holder åpne dager på noen av deres fasiliteter for skolebarn, både jenter og gutter, fra alder 14, slik at de kan oppleve hva det ville være som å arbeide i et høyt volum bilindustrien produksjonsmiljø. Det åpner også øynene til unge jenter muligheter tilgjengelig for dem innen engineering og bilindustrien verden.

Det bør være mer selskaper, som kan oppmuntre unge kvinner å gå inn i tekniske sektoren. Ikke bare, fordi denne sektoren er blomstrende og flere mennesker er nødvendig, også fordi dens en interessant feltet å innarbeide. Kvinner er mer utdannet enn menn, hvorfor ikke fungerer i en men´s verden og bland dem?

Så kom igjen damer overalt - bilindustrien er ikke lenger bare menn!