Biler

Hvordan velge den riktige Leiebil

Du kan reise rundt i Europa, på familieferie, eller mindre glamorøst - bilen kan være i garasjen. Uansett hva dine behov, kan du leie en bil, men hvordan du velger den rette bilen? Det er så mange alternativer, og til tross for hvor fristende det kan være å leie det nydelig ser sportsbil, du noen ganger trenger å tenke praktisk.

Bruk disse spørsmålene til å finne ut hva som skal være best for du og din reise.

Hvem kommer?

Hvis du reiser med familiemedlemmer er det ganske uunngåelig at du trenger en bil med plass. Syv-seters biler er vanligvis ganske trangt hvis alle setene er fylt og du har masse vesker. To av setene er i oppstart så mye plass som opptas.

Hvis små kommer sammen og du må barnet bilseter, så sørg for at det blir plass i bilen. Mange kombi har ikke plass til tre barneseter i ryggen.

Hva tar du?

Hvis du tar mye bagasje, har de fleste leiebil selskaper luggage racks for utleie. Det er verdt ringer dem på forhånd om som de ikke har noen tilgjengelig når du plukker opp bilen. Noen bil leasing-selskap kan også gi skistativ og snøkjettinger vinterdekk - igjen, det er best å bestille disse før hånd.

Hva er det?

En lang biltur med fem voksne i en fem-seters bil trolig ende opp litt for trangt, så tenk stort. En biltur er vanligvis ganske betydelig tid i noens liv er viktig å velge en leiebil for en spennende reise. En stasjonsvogn eller 4 x 4 ville være en perfekt motor for en reise som dette. I tillegg skal du sted midt på sommeren? Du vil sannsynligvis air condition!

Hvis du ønsker å leie en bil for å flytte (student til eller fra universitetet for eksempel) bør du vurdere å leie en varebil. Folk undervurder alltid avstanden de trenger, så kanskje å få noe litt mer rom ville være en bedre idé.

Hva er din prisklasse?

Dette betyr ikke bare at prisen på bilen, men også ekstra, ting som en kofferthylle eller vinterdekk kan få opp kostnadene. Husk også drivstoffkostnader for, kan du låne denne bilen i lang tid så hvis du har plukket noe som ikke har en veldig god MPG så det kan ende opp å være ganske dyrt. Så, trene driftskostnadene forhånd å være trygg.