Biler

Motorsykkel vedlikehold: en 5 steg guide

Motorsykler, som alle kjøretøyer, må være betjenes fra tid til annen. Men for å holde motorsykkelen i orden, du bør alltid utføre vanlige og enkelt vedlikehold. Få inn en vanlig rutine for å sjekke motorsykkelen for å holde den kjører godt til sin neste service. Les videre for 5 enkle å utføre vedlikeholdsoppgaver for motorsykkelen.

1: Les bruksanvisningen!

Høres innlysende, men enda dette er ofte oversett scenario. Selv om du har eid andre merker av motorsykler, har hver motorsykkel merkevare og type sin egen karakter. Ta tid å lese eier manuell, og referere til det hvis du har noen feilsøking på problemer.

2: Sjekk dekktrykket

Sjekke dekktrykket er svært viktig og bør gjøres ukentlig eller før en stor tur. Luft eller overinflated dekk kan påvirke håndtering og bryte som kan resultere i en ulykke. Alltid blåse dekkene til riktig trykknivå, som vil variere avhengig av dekkene, stil sykkel, og om du vil ha en motorsykkelbaksete passasjer. Kontroller dekkene med en god kvalitet manometer og alltid sjekke når dekkene er kalde. Mens det har en rask sjekk over dekk slitebanen dybden. Hvis du er i tvil, sjekk med din lokale garasje eller servicesenter.

3: Kontroller oljenivået

Holde en vanlig kontroll av oljenivået. Du kan gjøre dette ved å fjerne olje nivå dukkert pinne som skruene i siden av motoren. Feilfri av oljen fra det, og sett inn den inn igjen. Fjerne det igjen, og se på den nedre enden. Oljen skal være mellom høye og lave merket. Hvis det er høy, ta litt olje ut. Hvis lav, satt noen i.

4: Fett og smøre

Bruke god bruk smørefett, jobbe deg rundt sykkelen. Smør nivåer, låser, stå hengsler, fotstøtte hengslene og kablene. Dette vil bidra til å holde alt fungerer problemfritt. Bare sørg for ikke å få noen smørefett på brems diskene.

5: Feilfri den!

Holde sykkelen ren ikke bare holder seg bra, men vil fjerne grus og grim som kan tette opp sykkel deler, i tillegg til å gi deg en mulighet til å sjekke over sykkelen. Bruk rikelig med varmt såpevann for å løslate alle herdet smuss ved hjelp av en god kvalitet kjøretøy sjampo. Gni ned sykkelen med en stor myk svamp og arbeid på noen små eller vanskelig å nå områder med pensel. Deretter, når grundig rengjort, skyll med rikelig med rent vann. Når sykkelen har tørket, voks karosseriet inkludert hjulene og deretter buff til en høy glans.

Hvis du er i tvil, ta motorsykkelen langs et servicesenter eller garasje. Søke i lokale katalogen eller online for et servicesenter eller garasje nær deg. God servicesenter eller garasjen kan også passe motorsykkel tilbehør du ønsker å legge til, inkludert eksos modifikasjoner.