Biler

Tata nano - gode ting virkelig kommer i små pakker?

Tata Motors, en av de største bil beslutningstakere i India gjør en bil kalt Nano, en av de minste bilene i verden! Produsert og solgt i India, er Tata Nano den billigste bil i verden. Tata Motors hadde planlagt å selge bilen på en utrolig lav pris av Rs. 1,00,000 men, stigende kostnader av råvarer og produksjon resulterte i kostnadene overskrider som mål. Nano er imidlertid fortsatt en veldig interessant bil.

Tata implementert veldig flink engineering og design funksjoner for å sikre at kostnadene for Nano forblir så lavt som mulig. Bagasjerommet på bilen er tilgjengelig bare fra inne i bilen bakre luken ikke åpnes. Siden bilen har sin motor montert bak, må baksetet fjernes for å få tilgang til den. Selve motoren er en 37 bhp, 624cc, 2-sylindret bensin-versjonen, og gjennom en 4-trinns manuell girkasse, kjører bakhjulene på en toppfart på 105kph. Det er ingen krav til servostyring i denne bilen som den veier litt over 600kg og det er også ingen avsetning for kollisjonsputer på alle variant. Luksus som strøm vinduer, air conditioner og musikkanlegg er alle enten alternativer eller tilgjengelig bare på den øverste end varianten.

Så langt, hva du har lest er ganske standard kostnadsreduserende tiltak, men de skrevet om fremover er genial! Nano får en ensom vindusviskere og ikke det vanlige settet med to. Av drivstoff lokket er fraværende fordi drivstoff filler innløpet er under panseret. Base modellene kommer bare førerens side bakspeilet. Hjulene er sikret på av bare tre lug vanskelige problemer i stedet for fire som i de fleste andre biler. Dekkene er liten 12 inchers reservedeler dekk er en plass saver, ikke en faktisk dekk.

Fjellkjeden variant av den nye Tata Nano kan utvide ingeniører synes å være fullstappet med ideer. Det er spekulasjoner om at det kan være en elektrisk versjon, en dieseldrevne versjon og selv en som drives av, vente på den, komprimert luft! Tata har allerede lansert en variant kalt CNG emax som kjører på komprimert gass (CNG).

Foreløpig Tata Nano prisklassen svever rundt Rs. 2,00,000 mark, gi eller ta litt avhengig av varianten og lokalt skatter. Tata Nano vurderinger har vært blandet, men uansett hva kritikk eller svakheter har bilen, den har klart å endear seg til mange mennesker. Radikale cars som dette blitt sjelden en hit øyeblikket de er lansert. De har vanligvis tenner problemer, men når alle disse er strykes ut, det har vært mange tilfeller som har sett enestående suksess. Så vil Nano delta de rekkene? Bare tiden vil vise.