Biler

Honda forbause - den japanske spill-veksleren er her

Honda har alltid hatt en eksepsjonelt sterke kamp plan med sitt modellprogram, uansett hvor de var i verden. Helt siden de lansert Honda City vei tilbake i 1998, har de smakt suksess, tiltrekke lovord og motta priser for sine biler og operasjoner. Men de siste årene, Honda begynte å innse at de har en chink i rustning deres. Blant deres hele modellen utvalg har de ikke en enkelt diesel kjøretøy. Konkurrerende produsenter utnyttet dette faktum til fulle, og har blitt spising fjerne på Hondas del av markedet dele kaken.

Den japanske bilprodusenten har nå reagert til situasjonen ved å innføre Honda Amaze. Denne bilen har blitt designet med en svært konsis plan - opprette en dieseldrevne bil med typiske Honda pålitelighet og gjøre det rimelig for nesten alle; og med salg over 30.000 enheter i mindre enn fem måneder etter at den går i salg, det ville ikke bli enda en skygge av tvil om suksessen. Den nye Honda forbause drives enten ved en 1,5 liters, 99 bhp, 4 sylinder dieselmotor eller med en 1,2 liters, 87 bhp, 4-sylindret bensinmotor; som er igjen koblet til enten en 5-speed manuell eller en 5-trinns automatisk girkasse.

For å øke rimelig enda mer, faller forbause inn i sub-4 meter lengde kategorien som en kompakt sedan, og dermed forringe særavgifter. Honda forbause pris tallene få det enda brownie poeng.

Nesten alle varianter av denne bilen kan kjøpes for mindre enn Rs. 10 lakhs og som kombinert med høye drivstoff økonomien (dieselmotoren angivelig gir 25,8 kmpl), gjør det svært attraktivt for bilkjøpere. Forbause er egentlig en Honda Brio kombikupé som har fått en koffert til å danne en sedan og denne utvidelsen er gjort smakfullt å ikke kompromiss på estetikk av bilen.

Forbause kommer i seks varianter - E, EX, S, S på VX og VX på. Varianter av merket AT er bare automatisk girkasse utstyrt versjoner av tilsvarende variantene. Den øverste end varianten blir kollisjonsputer for driveren og foran passasjer, lettmetallfelger, slå indikator-integrert og elektrisk sammenleggbar ORVMs, bakre munnstykke for avrimingssystem, forsølva indre dørhåndtak og beige tepper som standard. Lavere modellene er ikke utstyrt som en fengselscelle enten! Alle varianter få air condition, elektriske Vinduer rundt, servostyring, motor startsperre, sentrale låsing og så videre.

Japan har produsert noen stor ytelse biler gjennom årene, men forbause fanger essensen av japanske bilkjøring - liten, praktisk biler med en oppkvikket motor som kan handlevogn rundt en vanlig familie i relativ komfort, kombinert med utrolig pålitelighet. Dette kan være brikken i puslespillet Honda nødvendig å gjenvinne tapt terreng.