Biler

Tre grunner til å rotere dekkene hver 6000 km

Tre grunner til å rotere dekkene ofte er: økonomiske besparelser, bedre trekkraft og økt drivstofføkonomi. Alle ønsker å spare penger, og erstatte dem raskere enn nødvendig kan forårsake uventet økonomisk byrde. Rotere dekk bidrar til å forlenge deres livet. Trygt ankommer destinasjonen er målet for enhver sjåfør, og bedre dekk trekkraft sikrer at dekk grep er maksimal og dekk treads brukes jevnt. Som drivstoffprisene stiger, er drivstoffeffektivitet blitt en viktig faktor som skal vurderes i kjøretøy reise. Rotere dekk regelmessig øker drivstofføkonomi og hjelper deg med å fylle tanken ofte. Selv om dekk ikke viser tydelig slitasje, anbefales det at de roteres hver 6000 miles for å utjevne slitebanen.

Årsak 1 - økonomiske besparelser

Når dekkene roteres regelmessig, dekkslitasje er jevnet ut og slitebanen er slitt ned i samme takt. Dekk som ikke er rotert når de skal vil bli for slitt ned på den ene siden, og vil være utrygt å rotere. Dette betyr at de må erstattes mye tidligere enn de ville ha hvis de hadde er rotert. Hvis du ikke vil erstatte dekkene tidligere enn nødvendig, må roteres de nær hver 6000 miles.

Grunn 2 - bedre trekkraft

Dekkene som roteres har regelmessig bedre trekkraft, og dermed øke kontroll for driveren. Når alle fire er selv, resulterer det i en glatte ri. Raskere akselerasjon og plutselig bryte trekkraft på trange hjørner er alle svært viktige og kan forbedres når dekk er jevnt. De som roteres regelmessig er mer stabil, og å opprettholde riktig justering ved å redusere friksjon.

Grunn 3 - drivstoffeffektivitet

Redusert friksjon gir økt drivstofføkonomi. Kjøring på dekk som har selv trår vil redusere vannrett friksjon med veien, som vil øke drivstofføkonomi.

Roterende tthem hver 6000 miles vil øke total holdbarhet og levetid. Dekk rotasjon gjort før vintersesongen vil øke veigrepet og vil tillate dekk til grep våt og uforutsigbare overflater. En annen fordel rotasjon er at når dekk kan slites ut jevnt, kan de bli erstattet alle samtidig. Dette er en fordel fordi har fire nye dekk vil tillate bedre og mer forutsigbar håndtering. Det er mye bedre å erstatte alle fire dekk sammen enn å erstatte en eller to om gangen, som kan føre til ustabilitet.