Biler

OEM auto deler vs ettermarkedet auto deler

Når vi snakker om erstatning stykker, er OEM og ettermarkedet auto deler de to viktigste alternativene. Ofte bileiere velge ettermarkedet komponenter å kutte totalkostnadene for bil restaurering. Men på baksiden av deres sinn er det flere spørsmål - er jeg at kvaliteten på grunn av prisen? Hva er forskjellen på OEM og ettermarkedet auto deler?

Artikkelen er en sammenligning mellom de to hovedtypene av kjøretøy components. Les ut som vil være det beste alternativet for deg.

OEM deler:

OEM er forkortet form for opprinnelig utstyrsfabrikant. Bil-produsenter gjør disse delene og ikke tredjeparts selskaper.

Ettermarkedet elementer fungere som en erstatning for det opprinnelige produktet. Mange ganger, de er tilgjengelige i en passe. OEM deler overvinne dette brist. Bilprodusenter gjør dem dem til samme størrelse og design. De samsvarer med de opprinnelige komponentene montert på kjøretøyet. Derfor kan du være trygg på at en erstatning ikke påvirke bilens ytelse negativt.

Erstatning deler produsert av bilprodusenten er en bedre kvalitet. OEM deler er lett tilgjengelig på en forhandler butikken. Du må bare gi viktige detaljer som bilen gjør, året og serienummeret på delen automatisk. Dette sparer mye tid og penger. Ikke bare dette, de fleste bilprodusentene tilbake sine produkter med minimum 1 års garanti.

OEM deler er ikke uten ulemper. Prisen er den største ulempen. OEM-produkter er ganske dyrt; nesten 50% mer enn ettermarkedet elementer.

Reservedeler

I motsetning til OEM-produkter selskaper tredjeparts gjør og markedet ettermarkedet auto deler. Disse tredjeparts selskaper produserer en rekke erstatning stykker å passe flere bil fabrikater og modeller. Nesten 85% av uavhengige butikker og garasjer bruk og selge ettermarkedet auto komponenter.

Ettermarkedet elementer funksjonen lik originalen. Tredjepartsselskaper mens du prøver å opprette en kopi av opprinnelige også arbeide med feil. Dermed mange-en-times, de er bedre enn originalen. Når det gjelder kvalitet også, er de lik eller bedre enn originalen. Med hundrevis av selskaper i markedet er det et større utvalg. Noen selskaper er spesialister på ytelse deler mens andre gjør hver del som er nødvendig for å opprettholde kjøretøyet i stand. Du kan sammenligne priser og velg det som best passer din bil og lommen. Og det med rette sies ens tap er en annen gevinst. Prisen er dens pluss. De er billigere enn OEM deler.

Viktigste ulempen med å bruke ettermarkedet komponentene er ingen garanti. Kvaliteten varierer også avhengig av forhandler.

Hvilken er det beste alternativet?

Det er for deg å avgjøre. Ditt valg av deler påvirker ikke videresalg verdien av kjøretøyet. Den eneste aspekten du må vurdere er gyldigheten av bil garanti mot ettermarkedet endringer. Kontroller at du sjekke det bil produsent garanti fordi i mange tilfeller garantien står avbrutt hvis du bruker ettermarkedet deler.