Biler

Historien bak de store fire gullringer

Audi er en bil av ytterste luksus, berømt for sin stil, eleganse og komfort. Men ikke alle vet historien bak en av Tysklands eldste gjenlevende bil produserer, og viktigst av de store fire ringene.

Den opprinnelige slagord karosseriets durch Technik som oversettes til "Avansement gjennom teknologi" er noe som ble oppnådd av noen av Tysklands største bil-produsenter. I tillegg ville Audi selskapet bare ansatte mest hardtarbeidende og kreative arbeiderne som dannet den sofistikerte og innovativ merkevaren som vi kjenner i dag.

De fire gullringer ble født i 1932 under navnet Auto Union AG. Dette var da Audi, Horch, DKW og Wanderer flettet sammen for å skape en super merkevare. Hver ring er en representasjon av de fire merkene, som interlink for å symbolisere uatskillelig enhet motor selskaper. Bedrifter hver spesialiserer seg på et bestemt område: Audi produsert deluxe mellomstore biler, Horch produsert top-of-the-range deluxe biler, DKW var ansvarlig for små biler, samt motorsykler og endelig Wanderer bygget mellomstore biler.

Audi, var faktisk det andre prosjektet til grunnleggeren August Horch. Det første selskapet 'Horch' ble oppkalt etter seg selv og var en av bare noen bilprodusenter som fantes i Tyskland. Selv om omstendighetene tvang Horch å trekke seg fra selskapet, han var ikke klar til å gi opp sin drøm.

Grunnlaget ble satt bort å starte en andre selskap. På grunn av rettferdig handel forskrifter kunne han ikke bare navnet selskapet Horch igjen. I stedet han oversatte hans navn som betydde "Hør" til Latin, og her den berømte merket "Audi" ble født. Audi operasjoner startet i 1910.

En annen stor bedrift å lage var eid av to mekanikk - Johann Baptist Winklhofer og Richard Adolf Jaencikie - som hadde et verksted for sykler, men de var sultne for en utfordring og dermed begynte å lage sykler av sine egne. Dette var en stor bedrift venture fordi det var en høy etterspørsel etter dem gjøres samtidig. Den første motorsykkelen opprettet under "Wanderer" ble utgitt i 1902. Et tiår senere strukket de seg selv videre og delved inn i bilen markedet produserer sine første noensinne motor kjøretøy kalt "Puppchen". Dette var litt lite to-seters nytes av mange.

Selskapets DKW ble først og fremst grunnlagt under et annet navn 'Rasmussen og Emst' i 1904. Først dette selskapet produsert og levert eksos damp olje som førte til grunnleggeren - Jörgen Skafte Rasmussen - eksperimentere med damp-drevet bil i 1916. Den første bil av DKW ble satt på markedet et tiår senere i 1928.

Når Auto Union AG dannet ble selskapet de nest største bil-produsentene i Tyskland fører dem til å åpne opp et nytt hovedkvarter i Ingolstadt. Ikke så lenge etter, en annen tidsalder begynt i 1965. Volkswagen-gruppen sikret 50% av virksomheten.

Det siste og endelige selskapet som laget den berømte Audi merket var NSU, som først produserte strikketøy maskiner! Selskapet senere diversifisert sin virksomhet og startet produksjon motorsykler. NSU begynte Audi produksjonslinjen i 1969, som resulterer i selskapet blir omdøpt til 'Audi NSU Auto Union AG'. Men heller wordy navnet var begynt å bli et problem for Audi styremedlemmene og derfor de vurdert forkortelsen. "Audi AG" ble foreslått og fremdeles eksisterer i dag.

Foreløpig Audi har solgt nesten 600.000 biler, og har rundt 42 000 ansatte, betyr at det fortsetter å være en ledende internasjonal produsent av luksus og høy kvalitet biler. De fire gullringer er fremdeles sterk.