Biler

Vanlige årsaker til tennpluggen feil

Tennplugger spiller en viktig rolle i bilmotorer. De antennes luft og drivstoff i forbrenning kammer i sylindere og start bilen motoren. Hvis den er skadet eller slitt ut det påvirker ytelsen til bilen motoren, drivstoffeffektivitet og fører til Start problemer. Studier viser at svikten tennpluggen er hovedårsaken til mer enn halvparten av alle kjøretøy sammenbrudd over hele verden.

Vanlige årsakene til feil er begroing, mekanisk skade, overoppheting og upassende installere. Det finnes forskjellige typer begroing som carbon fouling, olje begroing og lede fouling. I denne artikkelen vil vi diskutere kort årsakene til fiaskoen.

Carbon fouling

Carbon fouling er den vanligste årsaken til feilen. Carbon fouling betyr ansamling av karbonavleiringer i tennpluggen. Det skjer på grunn av choking, som fører til blokkerte luftfilteret eller feil i forgasseren. Den optimale temperaturen for tennpluggen er 450° C til 870° C. Hvis bilen er inaktiv for lenge, synker temperaturen til mindre enn 450° C. Deretter forbrenning innskudd er ikke brent og utvikle i tykt, mykt og svart karbon, forårsaker carbon fouling.

Olje begroing

Olje begroing skjer på grunn av tilstedeværelsen av olje i forbrenningskammeret. Olje inn i til forbrenning kammer gjennom stempelet eller veggene i sylindere når de er skadet eller utslitt. Det skjer også på grunn av en uforholdsmessig olje til drivstoff ratio. Det kan identifiseres ved svart, shinny, powdery eller flaky substans på tennpluggen.

Lede fouling

Lede fouling oppstår når bly i bensin blir avsatt og stikker til tennpluggen - bly fungerer som oktan enhancers. Så, de er blandet i bensin. Lede fouling kan identifiseres ved den greenly innskudd. Når det er en stor belastning, lekkasjer spenning gjennom ledelsen som akkumuleres på tennpluggen og forårsaker misfiring. Bensin bileiere bør sjekke og erstatte den etter hver 1200 til 1800 miles.

Utslitt

Vanligvis avfyring slutten vil bli slitt eller gapet mellom elektrodene blir større når brukt i lang tid. I så fall vanlig spenning kan ikke være tilstrekkelig til å antennes forbrenning kammer og motoren starter ikke. En slitt ut tennpluggen vil føre til misfiring under akselerasjon og forårsaker også starte problem.

Mekaniske

Tennpluggen tråder kan bli skadet på grunn av feil håndtering mens du installerer, brudd på keramiske dekker, osv. Hvis skadet det resulterer i spenning lekkasje, overoppheting og unormale forbrenning i sylindere.

Overoppheting

Vi har nevnt tidligere at 450° C til 870° C er det optimale temperaturområdet. Temperaturen mer enn 870° C overopphetet sylinder og skader eller smelter skyte-slutten og elektroder. Overoppheting også forårsaker unormale forbrenning. Mange små flekker, aske innskudd eller flekker på elektrodene er tegn på overoppheting.

Installasjon

Over innstramming eller uriktig stramme vil ikke forsegle tennpluggen tett med kontakten og årsakene spenningen lekkasje. Sørg for å følge produsentens anbefalinger mens installasjon for å unngå feilen.

Ta vare på disse tingene, hindre du tennpluggen feil. En fornuftig måte er regelmessig hente kjøretøyet betjent.