Biler

Fordelene ved å bruke bensininnsprøytning (fis) over forgasser for bilen

Forgasser versus bensininnsprøytning (FIS) har lenge vært et omdiskutert emne i bilindustrien. Mens forgassere styrte vagle i flere tiår, har moderne FIS dominert de siste årene. Hver har sine fordeler og ulemper, men FIS bringer mange fordeler sammenlignet med tradisjonelle forgassere.

Sender luft og drivstoff blandingen i sylindere av bilmotor for forbrenning er en av de mest kritiske aktivitetene i en bilmotor. Om forgasser og FIS gjøre den samme jobben, sender måte forgasseren drivstoff til sylindere er forskjellig fra FIS gjør. FIS gjør det bedre og er langt mer effektive enn forgasser.

I denne artikkelen vil vi se fordelene med å bruke FIS i bilen over forgassere.

Fordeler

• Injiserer riktig mengde drivstoff og luft i sylinder: mengden blanding kreves for forbrenning varierer ulike faktorer som miljø, kjører stil, osv. Forgasseren har rør med ventiler som presser luft og drivstoff blandingen inn i sylinderen. Men, forgasser kan ikke måle mengden luft og drivstoff nøyaktig, bensininnsprøytning derimot kan.

Sensorene i FIS overvåke og måle mengden av blanding for å sikre at det er så optimalt som mulig i varierende forhold (kjøring og miljø), og skyv den til sylindere for forbrenning i rett tid.

• Bedre drivstofføkonomi: unøyaktig andelen luft-drivstoffblandingen påvirker drivstoffeffektivitet av bilen. For mye luft og lite drivstoff kalles "lean blanding" og det reduserer kraften i motoren; Mens mye drivstoff og lite luft kalles forårsaker "rik blanding", og den svinn av drivstoff. Ved å måle blandingen nøyaktig, øker FIS drivstoffeffektivitet i bilen.

• Lavere utslipp av giftige stoffer: The FIS ikke bare øker ytelsen til motoren, men er også miljøvennlig. På grunn av nøyaktig og presis blanding av luft og drivstoff, mengden av giftige stoffer slippes ut etter forbrenning er minimert og dermed redusert luftforurensning.

Minimal starter problemer, selv i ekstrem kulde: en av de vanligste problemene med forgasseren er mager blanding av luft og drivstoff. På grunn av kaldt og høy tetthet av luft i vintermorgener må motorer ekstra drivstoff som ikke kan sendes automatisk ved forgassere. Under disse omstendigheter må du bruke choke angi manuelt for ekstra drivstoff.

På den annen side, sensorene i FIS identifisere riktig mengde drivstoff som trengs og hjelpe systemet sende automatisk riktig luft-fuel mix og dermed minimere Start problem under vintermorgener.

Produserer samme kraft og dreiemoment for mindre drivstoff: The FIS distribuerer drivstoff til hver sylinder av motoren nøyaktig. Forgasseren sender samme beløp like til hver sylinder. Dette fører til drivstoff svinn fordi mengden drivstoff kreves av hver sylinder varierer.

FIS sensorer kan identifisere riktig mengde drivstoff kreves av hver sylinder og hjelp sende tilsvarende. Derfor kan bil med bensininnsprøytning produsere samme kraft og dreiemoment ved å konsumere mindre drivstoff sammenlignet med biler som bruker forgassere.

Bensininnsprøytning er åpenbart mer gunstig over forgasser. Ikke bare det øker drivstofføkonomi og ytelsen til bilen, men også unngår starter problemer, og er mer miljøvennlig.