Biler

Hvordan du importerer en bil midlertidig til Kypros

Når du planlegger å sende bilen til Kypros fra Storbritannia først må du bestemme hvor lenge du skal holde bilen i landet når det har kommet. Dette er fordi tiden som bilen forblir i Kypros bestemmer mengden av oppføring avgifter og dokumentasjonen du trenger.

Av mulig to kategoriene for tiden kjøretøyet bor på Kypros vi skal se på midlertidig innførsel, kan dette alternativet du importere kjøretøyet i Kypros for en periode på opptil seks måneder i året, denne gangen kan brukes etter hverandre eller ikke det er helt opp til deg. Men du må sikre at kjøretøyet er eksportert tilbake ut av landet, eller du har lagret av land før slutten av seks måneder.

Når du eksporterer kjøretøyet i Kypros for midlertidig bruk, fra et annet medlem av EU stater vil du kunne importere kjøretøyet med null toll eller Merverdiavgift, men husk dette er bare tilgjengelig hvis kjøretøyet har fortsatt sin EU nummerskilt og registreringsdokumenter fra landet av frakt.

I noen tilfeller kan du å holde bilen i Kypros på sin utenlandske plater og registrering for lengre enn de opprinnelige seks månedene, er dette oppnåelig hvis:

Du er en student som studerer i Kypros, da vil du bli gitt tillatelse til å bruke bilen under hele oppholdet i Kypros utelukkende for studier.

Du er tildelt med en aktivitet som har en fast varighet over seks måneder, da du kan å bruke bilen under hele oppholdet i Kypros utelukkende for utdeling av oppgaven.

Du har overført din normal bolig fra utlandet til Kypros, og du har tenkt å bruke for lindring av kjøretøyet.

Når kjøretøyet er kommet til Kypros vil du bli pålagt å skaffe en C104O form som vil fungere som kjøretøy midlertidig import registrering dokumentet. Dette ville så nød til å oppbevares med deg hele tiden mens du er i landet som det kan ofte kreves av toll eller politiet under ditt opphold i Kypros, det er også nødvendig at dette dokumentet er presentert for toll når kjøretøyet er forlate landet.

Mens kjøretøyet er i Kypros under påskuddet av midlertidig innførsel, vil du kunne kjøre bilen som en av disse betingelsene er oppfylt:

Driveren har et gyldig sertifikat eller registrering og veien lisens fra annet EU land

Driveren har en gyldig International Drivers Permit, og lisensen er gyldig i hjemlandet.

Bilen er forsikret av en kypriotisk forsikringsselskap eller dekkes av green bil ordningen.