Biler

Eleven drivere - hvordan å bryte loven uten får i bilen

Det er enklere enn du tror å bryte loven uten så mye som å komme bak rattet på en bil. Hvis du er en elev driver har du sannsynligvis blitt arbeider hard for å spikre Highway Code og førerprøven, så her er noen viktige juridiske ting du kanskje har oversett.

Foreløpig førerkort

Hvis du ikke har startet kjøretimer ennå, kan du søke om en provisorisk førerkort opp til tre måneder før 1600 bursdagen din. Det vil ikke være gyldig før du slår 17, men så ikke få bak rattet på offentlig veg til datoen, ellers du skal bryte loven.

Den gode nyheten er at du kan ta din teoriprøven på bursdagen din 17 så du kan fortsatt gjøre noe nyttig i ledelsen frem til denne datoen ved å lære din Highway Code etc.

MOT - er bilen kjørbar stand?

Eleven drivere er ofte undervist i instruktørs bil, men noen få heldige har egne og bruke den for leksjoner og/eller privat praksis med en veileder. Med et begrenset budsjett til rådighet, er unge førerens første bil vanligvis får på litt, så det er viktig å sikre at den har et gyldig MOT sertifikat.

En MOT test er en årlig juridiske krav for alle kjøretøy over tre år å sikre det er kjørbar stand og ikke utgjør en fare for andre trafikanter. Kontroller datoen din MOT forfaller og ikke glem å bestille prøven.

Bil forsikring

Du må forsikre bilen med minst tredje Party forsikring å overholde loven. DVLA har en database over alle kjøretøy og registrerte eieren og kan kryssjekke mot en forsikring database å oppdage noen bil som ikke er forsikret, så tror ikke du ikke vil bli fanget.

Det har vært noe forvirring om Bilforsikring i siste så det er verdt å peke på at hvis du er den viktigste driveren eller registrerte eieren, det er ulovlig å få forsikring i foreldrene dine eller andre personen navn for å få en billigere premie.

Ja, det er dyrt å sikre din første bil som en ung sjåfør; Det er fristende å bruke dine foreldres lengre erfaring og ingen krav bonus å kjøpe policyen og legge deg til som en navngitt driver. Dette kalles fronting - det utgjør i utgangspunktet forsikrings svindel og kan lande deg i retten og et kriminelt rulleblad.

Veiavgift

Dette er noe annet DVLA kan sjekke på, så ikke glem å oppdatere din vei skatt. Når er det grunn for fornyelse, skal du motta en påminnelse i innlegget. Hvis du ikke, eller du har nettopp kjøpt bilen, kan du bruke online eller av telefon (ring grensehandelen 123 4321) eller på noen Post Office grener.

Tilsyn mens lære å kjøre

Det er en vanlig misforståelse at alle som har gått sin førerprøven kan fungere som en veileder og følge deg mens du øver kjøring. Loven sier faktisk at ledere må være over 21 år og må ha holdt en full, gyldig førerkort i minst tre år.

Viser "L" plater

Mens du fortsatt lære å kjøre må du vise "L" plater tydelig når du kjører. Alle kjøretøy med "L" plater må holde seg innenfor en hastighet 40 miles per time.

Disse juridiske krav er lett å glemme når du konsentrerer seg om passerer kjøringen din test, så ta for å sikre notater av når bilen skatt, MOT og forsikring er grunn for fornyelse og kontroller at alle som tilsyn du mens du kjører oppfyller riktige vilkår.

Trygg og glad kjører.