Biler

Vil luften forurensning bekymringer drepe Kinas auto markedet?

I tidlig 2014 globale bilindustrien så på 2013 bil salg nivåene i Kina og de var blåst bort, flere biler solgt det året enn i noen andre år i menneskehetens historie. Alle totalt med Kina inkludert det var over 40 millioner biler, forestille seg det? Selvfølgelig, forestille alle veier og drivstoff som trengs i fremtiden å støtte som. Mer imponerende er kanskje spådommer for 2014. La oss snakke.

Nå da var det en interessant artikkel i Bloomberg Business Week - Kina delen - tittelen; "Kina kjøretøy salg sett bremse på forurensning kontroller," publisert på 9 januar 2014 som hva mange i bilindustrien, spesielt GM (General Motors) frykt;

"Kinas viktigste forbundet prognosen at verdens største bil markedet vil se lavere vekst i år som anti-forurensning og strenge kampanjer spre." Og artikkelen bemerket at kinesiske bilsalg var robust;

1. Kina bil salg 2013 = 20 + millioner

2. Forventet bilsalg for 2014 = 22 + millioner

3. 2013 var en 11% gevinst fra 2012

Kan du se veksten og hvorfor bil beslutningstakere som Audi, GM, Toyota og alle lokale hjemmelaget kinesiske auto beslutningstakere vil se fortsatt vekst og er bekymret? Likevel, som artikkelen rettmessig bemerket; "Er trykket på regjeringen for å gå inn som forurensning choker beboere og trafikkproblemer blir veier til parkeringsplasser." Selv om det ikke at drastisk, det kommunistiske parti har vært kjent å foreta brå endringer skaper massiv usikkerhet nesten krasjer hele industriene over natten.

Nå da, er dette riktig spill å stoppe Kinas forurensningsproblem? Vel, biler er en av problemene i kinesisk forurensning katastrofen, men de har også kullgruvebranner brenner stadig nå og fabrikker, og kull planter uten riktig scrubbere eller alle nye rent kull teknologier som er tilgjengelig, men er ikke en del av alle de nye kraftverkene de hadde bygget de siste årene - kostnader, tilgjengelighet, ny teknologi, etc. er blant noen av grunnene.

Kina ønsker å fortsette veksten, og det kan presse frem uansett fremtidige betydningen av gjør så, mer forurensning, mer trafikkproblemer og i utgangspunktet sivilisasjon rutenett-lock. Så mye for sentrale planlegging og loven om utilsiktede konsekvenser, kan likevel, hva som kommer neste påvirke den globale økonomien også. Har Kina et valg i noe av dette? Kanskje i år, kanskje neste, kanskje 5 mer, men til slutt alt dette vil komme til et hode. Faktisk, jeg håper du kan vurdere alt dette og tror på den.