Biler

Utviklingen av bil frontruten

Du stole på for komfort. Du stole på sin beskyttelse. Du ser på det hver dag, noen ganger i timevis. Hvor ofte, skjønt, tror du om frontruten? Hvis du er som folk flest, sannsynligvis ikke som ofte. Hvor mye vet du om denne innovasjon som vi tar for gitt? Les videre for å oppdage den fascinerende historien om utviklingen av frontruten.

Opprinnelse

I de tidlige dagene av bilen (da kalt horseless kjerre), kjører briller var en del av standard kjøring antrekk. Mens briller var utvilsomt fasjonable, trodde drivere det nødvendig å ha beskyttelse mot flygende bugs, rocks og elementer som de kjørte. I tidlig på 1900-tallet fødte at nødvendighet første frontruten. Tidlig frontruter ikke var laget av glass i det hele tatt, men fra stykker av lerretet til å vise hull fra tynne ark av glimmer kalt isinglass gardiner. Disse "curtains" kunne bli tatt og lagret når været var gunstig. Denne teknologien hadde brukt for vindu gulvbelegg i århundrer før advent av glass. Mens det var ekstremt lett, og fikk jobben gjort glimmer var ikke spesielt holdbare eller klar til å se gjennom og sikkert igjen mye å være ønsket når det gjaldt stil.

Glass

Til slutt folk lei med dårlig sikt og mangelen på holdbarhet som isinglass tilbys, og de første glass frontrutene traff scenen. Vanligvis besto disse av to ruter av plate-glass med en hengslet ledd i midten slik at frontruten kan legges ned hvis driveren vil nyte bris. Problemet var at i en ulykke, glass bryte inn lange barberkniv-skarp skår som hadde en pesky tendens til drepende såre folk. Drivere fant dette støtende, og en rekke søksmål ble innlevert mot Ford Company. Samme tid LED Henry Ford selv angivelig mindre skader fra en hendelse med en brukket frontruten. Den plate-glass, bestemte han seg for, måtte gå.

Herdet Glass

Ford, ser for en alternativ å farlig ubehandlet glass, begynte å installere herdet glass frontruter i hans nye biler. Herdet glass var varmebehandlet gjør det mer rigid enn ubehandlet glass og dermed det ville knuse til tusenvis av små og det meste harmløse biter i en krasj. Store, rett? Ikke nødvendigvis. Mens det er fortsatt ofte brukt i kjøretøy siden og bak vinduene i dag, denne vanskeligere glass manglet fleksibiliteten av ubehandlet glass og kan falle fra hverandre når slått med små steiner eller annet veien rusk. Tilbake til tegnebrettet.

Laminert Glass

Vei tilbake i 1903 (når de fleste av bilverdenen var fortsatt bruker isinglass gardiner), franske kjemikeren navngitt Edouard Benedictus oppdaget at glass belagt med en collodion film ville holde formen når sprakk. Det var absolutt interessant, men oppdagelsen ville ikke ha mye betydning før mer enn et tiår senere. I 1920, Edouard's discovery inspirert automakers å begynne å bruke laminert glass, en glass sandwich med en tøff og fleksibel film trykket i midten. Denne glass, som er raffinert og perfeksjonert til i dag, er tøff, safe, og lett kan bli reparert når kuttet.

Verden av auto glass har absolutt kommet langt i det siste århundret, og det er bra, også! Data fra National Highway Traffic Safety Administration antyder at velholdte sikkerhetsglass frontruter bidra til lagring av tusenvis av liv hvert år. Mens kjøring briller kan ha sett kjølig, kan drivere overalt takke moderne frontruten for å gjøre sine daglige pendler tryggere og mer behagelig.