Biler

Tips om å forlenge levetiden til en tenningen coil

Ignition coil er en viktig komponent i en bil. Konverterer makt noen volt fra batteriet i så mye som 25kv som er avgjørende for å skape en gnist å tenne drivstoffet. Optimal funksjonalitet ignition coil påvirkes av flere faktorer. Du kan forlenge levetiden til spolen opptil 80 000 km ved å følge noen tips. Les denne artikkelen for å vite mer om hvordan du kan forlenge levetiden til ignition coil.

Batteriet må lades godt

Husk å lade batteriet optimalt. Hvis det er under optimalt nivå, er arbeidsmengden på spolen usannsynlig å opprette tilstrekkelig gnist å tenne drivstoffet.

Sjekk olje lekker

Kontroller om det er noen skadede fugemasse. Dette kan føre til lekkasje av olje. Ofte olje skader isolasjon på ledninger og viser dem. Dette gjør gnister og utelukker coil tenning.

Forhindre dannelsen av fuktighet

Se opp for noen skader der ignition coil ligger. Kontroller at du forsegle slike sprekker med lim. Dette hindrer at fuktighet inn i systemet.

Unngå overoppheting av motor

Om sommeren klimaet er varmt og du kan gjerne sitte i bilen med conditioneren på. Kjører conditioneren setter overflødig arbeidsmengden på motoren. Denne komponenten blir varmere og varmere. Hvis varmen er tilrettelagt for å flytte fra motoren, kan det forårsake overflødig varme. Denne varmen kan redusere holdbarheten av ignition coil.

Grense vibrasjoner

Noen ganger kan du få en banke støy er uvanlig. Slik støy er en indikasjon på skade av hvor den kommer fra. Hvis støyen blir hyppig, skader det bolig. Det kan også føre til kortslutning i coil og til slutt feil.

Vedlikehold av tennplugger

Over tid, tennplugger slitasje på grunn av arbeidsmengden. Få tennplugger erstattet som anbefalt av produsenten. Mens erstatter tennplugger, kan du se at topplokk tråder og tennpluggen tråder er befri fra fuktighet, støv og rusk. Sørg for å følge vedlikehold av spolen som anbefalt av produsenten.

Vedlikehold av motordeler

Det er viktig at du ta riktig vare på motordeler. For dette må du bruke motorolje riktig klasse og dertil egnet drivstoff. Du bør også erstatte luftfiltre, drivstoff injeksjon pumpe, tennplugger og bruke riktig nivå av kjølevæske (det skal være mellom 'high' og 'lav').

Husk å erstatte beltene (i kjøring av trinser) i motoren (erstatte dem på 80 000 km), og få bilen betjenes av ekspert fagfolk. Også for optimal drivstofføkonomi, blås dekk press anbefalt av produsenten.