Biler

Løse problemer med lasting båt på en bunk trailer

Mange trailer båteiere har problemer på rampen med lanseringen og henting og er på utkikk etter nye ideer som kan være en løsning. Hvor mange av disse problemene er ofte køya styrene som støtter båten på tilhengeren. Disse køya styrene er enten 2 x 4" eller 2 x 6" lengder av tre som er pakket med en marine teppe å hindre skade båten skroget. De monterer på tilhengeren kryss medlemmer med enten en stasjonær eller swivel braketten mekanisme.

Disse tilhengere er vanligvis flere år og fortsatt har den opprinnelige køya løperen. Over tid, teppet vil absorbere skitt og forurensning forårsaker økt dra på båten skroget mens lanserer eller hente. Naturligvis, båtskrog med større vekt og lengde får større dra.

Teppet kan også bære og la tre køye styrene kontakte aluminium eller glassfiber båten skroget. Dette kan forårsake skade eller stygge merker på skroget. En annen problem trailer båt eiere møte er at gamle teppebelagte køyer kan hindre at båten lastes rett (midtstilt) på tilhengeren. Til tilhengeren eieren er en opplagt løsning å erstatte teppet eller erstatte hele køya bord.

Hvis styrene er solid, er det andre rettsmidler for dette problemet.

1) det er kommersielt tilgjengelige spray-on, silikonbasert produkter utviklet for å redusere friksjon. Denne tilnærmingen kan betraktes som en kortsiktig løsning. Køyeseng teppet skal skrubbet rent med vaskemiddel, skylt og tørket før du bruker dette produktet.

2) en mer elegant løsning er et produkt som kalles "køya slicks" kommersielt. Dette passer over 2 × 4" eller 2 × 6" køya styrene. Disse køya dekker er laget av en holdbar plastikk med en lav koeffisient av friksjon. Dette produktet er enkel å installere med rustfritt stål montering maskinvare og mount fra side og i de fleste tilfeller krever at gamle teppet fjernes. De også hjelpe sentrering båten på tilhengeren under henting av båten på rampen.

Vær forsiktig med disse! Kontroller vinsj stropp eller kabel er sikret båtens bue øyet eller båten kunne glippe av tilhengeren mens backing ned rampen.

3) det siste alternativet ville være å fjerne køya brettet og erstatte med en annen produkt som kalles Roller køyer. Disse montere samme styrke justerbare braketten mekanismen som bunk styrene. Dette elementet kan beskrives som en metall kanal sett med valser og er bare tilgjengelig i 4 eller 5 ft lengder. De har en skroget vekt begrensning av 1500 pund per par.

Disse produktene er tilgjengelige fra marine kataloger eller lagrer og er rimelig priset for å løse problemene med Trailer seiling offentlig. Dette er de beste alternativene å forbedre lasting / utsetting av båter fra en køyeseng stil båt trailer.