Biler

Hvordan velge en Veivaksel

Veivakselen er en mekanisk del i motoren som er kjøpedyktig konvertere Stempelkompressorer bevegelse av stempelet til roterende bevegelse til å drive bilen. Med ett siden koblet til store slutten av conrods arbeid, spiller det en viktig rolle i funksjonen i motoren, spesielt ved høye hastigheter, noe som gjør velge riktig veivakselen kritisk for høy ytelse racing opplevelse. Nå vil jeg gi deg noen forslag om hvordan du velger en riktig en for deg. Ta en titt!

På grunn av de ekstreme styrkene på veivakselen, det første du må vurdere når du velger en veivakselen er dens styrke, det vil si, trenger du å vite hva materialet produksjonsteknikkene som brukes til å gjøre det. Det er i utgangspunktet tre typer produksjonsteknikker brukes til å lage veivaksler-avstøpning, smiing og maskinering fra solid billet som jern og stål er laget i produktene.

Grunnleggende støpejern brukes til Veivaksel produksjon har en strekkfasthet av rundt 80.000 psi. Ganske sprøtt, ikke sant? Vel, er nodulær jern litt bedre, med en strekkfasthet av 95000 psi. På grunn av sin høyere CO2-innhold har det imidlertid nesten dobbelt forlengelse egenskapene til standard støpejern, gi nodulær jern sveiv økt tretthet motstanden. Videre er det fortsatt et annet alternativ i støpt Veivaksel, altså en støpt stål et. Støpt stål har en strekkfasthet ca 105 000 psi og større karboninnhold enn nodulær jern, nemlig, bedre enda forlengelse egenskaper slik at mange selskaper tilbyr støpte veivaksler som entry-level performance-stykker.

Smidd stål Veivaksel, en strekkfasthet av 110.000 psi og en forlengelse av 22 prosent, er det mest populære valget for ytelse motorer. Så hvis du vil gå for en varm gateløp, kanskje den smidd stål er et godt valg, for det er sterk og robust og tåler hestekrefter fra et par hundre til 1500-plus hp.

På toppen, er minst i form av strekkstyrke, smidd billet veivaksler på rundt 165,000 psi. Siden stål brukes til å lage en falsk billett Veivaksel koste mange ganger enn som brukes til å lage en falsk en, er det dyrere. Men pleier de øverste racerførere å bruke falsk billett veivakselen, fordi bare endrer CNC programmering, får de mest passende veivakselen for motoren sin, gi dem et konkurransefortrinn over andre.

Bortsett fra de to punktene nevnt ovenfor, er en annen ting du fortjener å vite at alt du trenger er en skikkelig Veivaksel. Velge en riktig Veivaksel avhenger av en rekke faktorer, for eksempel hestekrefter, turtallsområde, og om motoren er naturlig aspirerede eller turbo-ladet. Når du har bestemt informasjon om disse tingene, kan du gjøre et kjøp. Tross alt, er velge en Veivaksel som ikke er sterk nok for en bestemt applikasjon like mye en sløsing med penger som å velge en som er sterkere enn nødvendig.

Vel, det er alt for emnet. Håper du liker den.