Biler

Betydningen av utslipp tester under din neste bil inspeksjon

En viktig del av en stat bil inspeksjon er et utslipp test. Hvis kjøretøyet ikke testen utslipp, du vil ikke kunne passere på inspeksjon, og vil derfor ikke kunne lovlig kjøre deg bilen på veien. Kjøring med en mislykket inspeksjon kan resultere i en heftig fin eller aften kjøretøy impoundment. Les nedenfor for å lære hvordan denne testen fungerer og hvorfor det er viktig.

Hvorfor det er viktig

Bensin og diesel begge inneholder hydrokarbon forbindelser. I en ideell bilmotor ville oksygen kombinere med hydrogen for å lage vann og karbon opprette karbondioksid. Men er forbrenningsprosessen langt fra perfekt. Resultatet har motorer utslipp systemer designet for å redusere mengden av skadelige stoffer som slippes ut i luften.

Det er visse stoffer som ikke bare ødelegge miljøet, men kan også forårsake alvorlige helseproblemer. For eksempel, skaper nitrogenoksid smog når de utsettes for sollys. Smog kan gjøre betydelig skade på lungene, irriterer øynene og forverre eksisterende respiratoriske problemer. Karbonmonoksid reduserer mengden av oksygen i blodet og kan være ekstremt farlig for personer med hjertesykdom. I tillegg produsere dieselmotorer ofte store mengder sot som kan også føre til helseproblemer. Sot består hovedsakelig av små partikler som kan reise lange avstander, skade dyr, planter og eiendom.

Klimaendringer

Forbrenningsmotorer kan produsere mye karbondioksid, som har vært knyttet til klimaendringer. Dette og andre drivhusgasser kombineres for å fange jordens heat istedet for tillater å unnslippe gjennom atmosfæren. Følgelig mange eksperter tror tørke, oversvømmelser, stormer, hetebølger, og andre vær-relaterte katastrofer har økt.

Mer enn en tredjedel av all CO2-utslipp over hele verden er produsert i USA, og mer enn 60 prosent av disse utslippene kommer fra bensin-drevne biler, lastebiler og SUVer. Gjenværende utslippene kommer fra dieseldrevne kjøretøy, fly, skip og anleggsmaskiner.

Hvordan det påvirker deg

US Environmental Protection Agency setter nasjonale standarder om maksimalt tillatte nivåene av forurensning. Hvis en stat ikke overholder disse standardene, er det nødvendig å implementere programmer for å redusere forurensning nivåer. Mange stater har dermed implementert bil inspeksjon utslipp tester for å sikre at biler kjører så rent som mulig. Årlige bil inspeksjoner identifisere biler som forurenser luften på grunn av feil utslipp kontrollsystemer, tillater sjåførene å reparere bilene og hjelpe miljøet.