Biler

Bruktbil forhandler: hvorfor vi hater bil shopping

Bilen ekspeditør har vært altfor ofte typecast som en slimete, fordekte (sannsynligvis balding) mann som prøver å klemme deg for hver krone du er verdt. Som en kultur og land som elsker shopping i nesten alle former, vår forakt for nye og brukte bilforhandlere som både begs spørsmålet: Hvorfor? Hvorfor vi avskyr dette kjøpet?

En fersk studie av Edmunds.com fant at en av fem amerikanere vil heller gi slipp samleie enn prute over en bil pris. Tror det er dramatisk? Tall Behold kommer-en i tre amerikanere vil heller gå til DMV, tåle midten setet av et fly, eller gjøre sin skatt enn å gå gjennom prosessen med å kjøpe en ny bil. Videre nesten halvparten av amerikanere vil heller si farvel til sosiale medier for en måned, og 29 prosent foretrekker å forlate sine smarttelefoner for en helg om det betydde at de ikke har å beskjeftige seg med å kjøpe en ny tur.

Det viser seg, er hva amerikanerne virkelig misliker alle den forventede pruting og presset til å plukke den "rette bilen" - ikke den velkjente slimete bilforhandleren selv. La oss komme ned til detaljene og se nøyaktig hva det er om disse handlingene at amerikanerne så mye stress.

Jakten på den "rette bilen"

I en verden fylt med hundrevis av gjør, modeller, trimme og tilbehør, kan det være svært skremmende å avgjøre hvilke kjøretøy (eller selv nakkestøtten) er rette for deg. Dessuten en bil er trolig det største kjøpet en person gjør i sitt år. Så Legg økonomisk vekt med alle de endeløse tilgjengelige alternativene, og trykket kan virke for mye å bære. I stykket hans "The Paradox av valg" theorized Barry Schwartz og hans team av psykologer at flere alternativer kan faktisk begrense våre "frihet" og øke stress stedet opprette mer frihet. Denne teorien stammer fra ideen at vi er emosjonelle skapninger; så gjør en beslutning som tungtveiende som å velge det nye kjøretøyet kan ikke alltid være grunnlagt i tall. Mens, selvfølgelig, dette kan være sant for andre elementer, plukke feil paret støvler ikke bærer samme innvirkning på våre (og familien vår) daglige liv som å velge feil bilen.

Kunsten å pruting og få "Gode" avtaler

Når shopping for noe som din neste telefonen, kan trenger du velger hvilken modell du ønsker er å bla gjennom nettsteder og nettbutikker, og så du gjøre kjøp fra leverandøren med lavest pris (og kanskje også få gratis frakt!). Dessverre, med biler, denne prosessen er ikke fullt så enkelt. En "god" avtale på en bil er aldri det samme som et annet, siden variabler som forhandler rabatter og produsenten insentiver avvike fra merke til merke og modell til modell. Heldigvis med online ressurser tilgjengelig i dagens verden, kjøpere kan nå tilgang handel-verdier, insentiver og mer fot alle før stepping i en forhandler eller trykker send på en e-post. Imidlertid må det fortsatt være en grad av tillit mellom kjøper og nye eller brukte forhandleren for at transaksjonen skal gå greit. Ideen om å skrive inn en bilforhandler og være trygg nok i antall å prøve og prute med en selger er skremmende for mange, men det er tanken på å miste tusenvis av dollar.

Så er det ikke akkurat den stereotypiske sleazy bruktbil forhandleren understreker folk ut. Snarere er det langt mer grunnleggende enn, og den beste måten å unngå disse stressors er å komme inn i butikken har gjort din forskning og ha tro som ikke alle forhandlere er ute å få deg.