Biler

Introduksjon til funksjonelle prinsippene for en differensial

Når en bil er reiser på en kurve, er roterende hastigheten på hjul på yttersiden høyere enn innsiden, som ytre dekkene har gått gjennom en lengre avstand. Men generelt hjulene på begge sider har akkurat det samme hastighet, noe som vil resultere i understyring eller oversteer.

Så må vi en differensial å hastigheten på ytre hjulene høyere enn de indre hjulene, dermed eliminere gli når du passerer et hjørne. Akkurat som navnet tilsier, benyttes en differensial for å generere noen forskjeller blant hjulene slik at dreiemomentet er riktig tilordnet hvert hjul, sikrer bilen safe slå. Når kraften i motoren har gått gjennom clutch, girkasse, drivaksel og reducer, vil det bli allokert til hjulene slik at de kan utføre en ikke-isometrisk rullende, dermed redusere friksjonen med bakken. Dette er den såkalte "differensial" prosedyren.

Struktur og prinsippet om differensial

En differensial er konstituert av planetenes utstyret, hjulet seler og siden girene. På koblingen punkt overføringen skaftet og drivakselen finner vi en drevet utstyr med en relativt stor radius. Som kjører giret av drivaksel har en liten radius, kan en prosess med dreiemoment-økende-stund-hastighet-bremse fullføres mens kraften overføres fra kjører utstyr til drevet utstyret. Deretter fungerer drevet utstyret sammen med planetenes gear transportøren. Samtidig, vil utgående aksling på begge sider også rotere, fordi de er knyttet til planetenes gear transportør. Så gjør siden girene. Planetenes girene er engasjert med hjul på begge sider, og det er bare måten av meshing gjør girene motstandsdyktig mot hverandre.

Når et kjøretøy reiser rett, har siden gir samme dreiemoment og rotere fart, så planetenes utstyret er statisk. Når du passerer et hjørne, indre hjulene vil lide en større motstand enn ytre hjulene, forårsaker en forskjell av dreiemoment, og dette vil resultere i roterende med planetenes tannhjul. Girene kunne avta indre utstyret og fremskynde det ytre utstyret, dermed å oppnå en glatt sving av kjøretøyet.

Differensialsperre (LSD)

LSD brukes til å holde hastighet avviket av hjulene innenfor et bestemt område. La oss se hvordan det fungerer. Når et hjul skjer å spinne på veien, ville LSD kontrollere kraften i begge hjul, stoppe av tomgang og gi andre hjulet nok makt å presse bilen. Når du passerer et hjørne, LSD kan overføre makt til ytre hjulene for å hjelpe med å slå, og driveren har ikke å bekymre seg om den mulige faren.